Moje Zvíře.cz
37214 uživatelů, 3473 profilů zvířátek
Zpět na výpis témat

Útoky psů na lidi

Jaký máte postoj útokům psů na lidi? Je podle vás správné psa poté utratit? Může za útoky provokace ze strany člověka? Je chyba na straně majitele, protože psa špatně nebo vůbec nevychoval? Co vy na to?

Podle mně za to skoro nikdy nemůže pes a je blbost utrácet za to psi!
Jestli si tady někdo všímá, tak většinou jsou napadené děti, které buď neví, jak se k psům chovat, seberou jim hračku a je to. Většinou to podle mně neni chyby chovatele...

přesně tak. Podle mně když pes zaůtočí na člověka není to vina psa! Protože ten člověk ho musel určitě nějak dráždit. :/ A utrácení je podlle mně nesmisl

Na mě pes zaútočil. Nijak jsem ho neprovokovala. A nebylo to poprvé. Takže ano, myslím si že je chyba na straně majitele a že takový pes by měl být utracen.

Tak bud ti psi nejsou vychovaní a nebo je (ti kteří byli pokousáni) provokují - na našeho pejska třeba takový dvě malý bestie hazí kamení!! Je jim 10 let tak uz by mneli mit trochu rozumu :(

BabyTiger1988: Podle mne je to mmozna chyba chovatele ale kdyby muj pes nekoho pokousal asi bych nebyla pro ho utracen :( Jak se sama znám bulila bych :) a to hodně

Pes za to ani nemuze moct =) nekde sem slysela, ze pes nepresahne pres cely zivot chytrost trileteho ditete a trilete dite udela co mu reknete, ne?!?

Já myslím že každý pes je chytrý tak jak si sním dá jeho paniček práci ho vycvičit.My jsme měly psa byl moc chytrý poslouchal byl vycvičený.Ale každý den okolo našeho plotu chodila školka na procházky a psa děti dráždily.A od té doby byl pes na děti úplně alergický.Myslím si že psi jen oplácej lidem to co jim lidi udělali.

Velice mi vadí když lidé mají nevychovaného psa a kdyš někoho pokouše tak říkají ,,to by náš hafánek nikdy neudělal je slušně vychován" x(

Vetšinou je to chyba člověka ať už majitele, nebo toho pokousaného.Lidi nechápou že pes je jenom živá bytost které neumíme číst myšlenky a nevíme jestli mu třeba zrovna neni dobře, nebo ho něco nebolí.Vám se nikdy nestalo že jste měli den pod psa a vyjeli jste na někoho, bezdůvodně jste se sním pohádali a pak vám to bylo líto?Nevíte co se psovi honí v hlavě když někoho napadne.Může to udělat jen jednou a věřte že ho to pak mrzí.Kdyby se ke psům všichni chovali slušně a děti už od útlého věku věděli jak se ke psům a hlavně cizím mají chovat k útokům ze straný psů by nedocházelo.Já osobně mám bulteriéra, teď si někteří z vás řeknou :no to je to bojové plemeno.Jednou jedenkrát zaútočil na člověka, bylo to při jedné bitce kdy chránil mého kamaráda.Neumíte si představit jak se potom choval.Celý den byl apatický s níkým z nás se nebavil jako by nám vyčítal že jsme ho dostaly do takové situace kdy měl morální povinost dělat něco co nechtěl.
Je zvyklí od dětí na různé škádlení:táhání za ocas sedají si na něj a podobně ale nikdy by ho nenapadlo se ani špatně podívat. K tomuto chování ho nikdo neučil, nemá žádný výcik canisterapie ani nic podobného a přece se nechá vodit od holčičky s LMD(hyperaktivita)tím chci říct že každy pes se ve vyhraněné situaci chová jinak a někdy absolutně nezáleží na výchově

Předchozí příspěvky

«« «123456 » »»

Další příspěvky

Nový příspěvek

Chyba: Pro přidání tématu/příspěvku se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*