Největší potíže jsou s bojovými plemeny a hlavně je to chyba majitelů protože nechávají ty psy volně pobíhat bez košíků. Bojové plemeno je dobré na hlídání,jestli se ho mají dobře vychovaného tak na zahrádce může pobíhat, ale jestli by chtěli s ním jít na procházku tak jedině s pevným vodítkem a košíkem(i když je jakkoliv vychovaný nikdy nevíte kdy mu rupne v bedně a na někoho zaútočí) jinak bych za to dávala pokuty ale takové aby si to ti majitelé bojových plemen příště rozmysleli a měli psa na vodítku a s košíčkem!!!!
Útoky psů na lidi
a.odstrcilikova: no vida, zase ji měli chuděrku exoti...
Anisek: Jasně. Naštěstí mně se to netýká já nemám "bojového" psa a navíc ho mám dost dobře vychovaného
a to jsem ho začala vychovávat až v 9 měsíci jeho života
Borrasca: máš zcela pravdu ale s jednou vyjjímkou, když je pes správně veden může být i pracovní pes gaučák ta již zde zmíněná dobrmanice byla bytový pes, spala normálně s náma, nebo dětnma jak zrovna ona chtěla jen byla vedená k základům poslušnosti a na každé prcházce jsem ji to trénovala a byl to rozmazlený postelový gaučový mazlíček kam se hrabou ty malá plemena myslím že klídně můžem udělat gaučáka z kterého koliv psa pokud bude dobře vedený a bude mít minimálně záýklady poslušnosti
u mě může na postel každé zvíře které si dotáhnu domů a nikdy to nebyli psi agresivní a podobně a to jsme měli labraora, vlčáka, ovčáka, dobrmana, a pak takový ty malí jako jezevčík shitzu, maltéz
a.odstrcilikova: presne! nova u toho byla jako prvni a videla to=) ja z toho temetu nekdy proste fakticky nemuzu! Na chate mame dva sousedy-pes prvniho z nich je nemecky ovcak a ten je hodny jak beranek, zatimco tri jezevcioci ve smecce druheho souseda, to je sila! sotva se nekdo priblizi k plotu, zda se ze se vzteknou... a do pleteni strci svuj čumak a śnazi se to pleteni prhryznout... Nekdy jsem dokonce slysela, ze tim ze jsou mensi plemena mensiho vzrustu, nahrazuji si agresivitou svou velikost. Ale myslim si, ze to neni tak uplne pravda...
www.andy: no to určitě ne, pejsci si nenahrazují svou velikost agresivitou měla jsem velké i malé psi a vždy to byli velci mazlíci který mohli klído bez dozoru být s dětma. Vždy záleží na povaze a výcviku psa. to že většina malích psů je agrasivních dle mého názoru spočívá v tom že majitelé si říkají je malej co by mohl udělat? ale chyby lávky oni se mají k poslušnosti vést všechna plemena bez rozdílu v každém případě se asi shodnem na tom že "bojová plemena" neexistují a psi za útok nemůžou vždy je na vinně majitel který bud zanedbal výchovu a výcvik nebo se tomu nevěnoval vůbec. další aspekt je to že mladí kluci si pořizují tato plemena pro to že jsou to plemena vzbuzující respekt a na možné problémy nemyslí
Anisek: Vem si do ruky knihu o psech a najdi mi tam prosím BoJOVÁ plemena! takový pes neexistuje, proto to píšeme většinou v uvozovkách a nezlob se na mě ale tito pracovní psi mají na svědomí nejmenší podíl pokousání člověka. největším problémem jsou malí psi jako jezevčíci a pak samozdřejmě kříženci různých plemen! ne pracovní psi to pokud jsou dobře vedení jsou neskuteční mazlíci Když jsme byli na vete se psama-už nežijí tak vete si psal do pc. a sám řekl dobrman je vpoho, ale shitu si radiji zanesu do statistik a dáme jí čip protože to jsou průseráři takže ono to je jen o tom že když tě pokouše malej pes tak to není pro noviny a televizi tak zajímavé jako když na tebe hupsne rotwík, dobrman nebo bulík či pitbul a zvlášt televize z toho ráda udělá obrovsky nafouknutou bublinu plnou lží a nesmyslů.který jsou pravdivé jen z poloviny. Udělali z mírumilovných nádherných pejsků zabijáky coz oni skutečně nejsou.
www.andy: to jsem moc ráda není zas tolik lidí v mém okolí kteří v tomto případě smýšlejí stejně pro většinu sem blázen protože se těhle psů zastávám jak se zas něco vyvrbí hned mám sáhodlouhej komentář