Moje Zvíře.cz
37242 uživatelů, 3473 profilů zvířátek
Zpět na výpis témat

Útoky psů na lidi

=) tak to sme na tom stejně =)

:) tak to je dobře. není nás takových moc a já jsem ráda za každého kdo má stejný názor ;)

a.odstrcilikova: Promiň, já to původně napsala do SZ, se tu ještě moc neorientuju hehe...Jojo, já to tak myslela, jako ty, jen jsem to jakoby zhrnula ve zkratce a rozepsala krajní případy, ale v podstatě to myslela tak jako ty jsi dopsala Uf na tohle téma by se musela napsat kniha, tak když se to zcvrkne do pár vět...musí se číst mezi řádky...jinak jsem ráda, že dobrmanka dostala druhou šanci...

Pro všechny: no já vidím problém u malých psů v tom, že majitele svádí je rozmazlovat a pes pak chudák neví čí je, mám spoustu známých s malými psy a téměř každý z nich je nějakým způsobem nevyrovnaný. Jejich majitelé je tahají jako koťata, nutí je spát jim na klíně atd. a pak říkají: Jejda on když zaleze do nějaké škvíry tak pak se po nás ohání když ho chceme vytáhnout....nebo...Ona nám pravidelně čůrá a my nevíme proč? Další věc je ta, že je většinou nevedou k poslušnosti, protože na ulici ho prostě bafnou do náručí když je problém a jde se, ale hroooozně se pak vztekají když jde někdo s velkým psem a ten se po ňafajícím nepříčetném prckovi ožene. Sami ale toho prcka nemají na vodítku...Tuhle jsem byla pozorovatelem hádky mezi majitelkou feny výmarského ohaře, která jí má perfektně vycvičenou a majitelkou malého kříženečka, který je náš soused obecně miloučký povahou, také fenka. Bohužela tadyta maličká Barunka nesnáší velké psy a psy všeobecně, vyjíždí po nich, ale jen pouští hrůzu, nekouše....nicméně paní seděla na lavičce, v dálce šla paní s výmarákem a Bára vystřelila jako z praku a letěla nadat výmaračku a jelikož to bylo po několikáté, tak majitelce výmaračky ruply nervy a pustila jí z vodítka a řekla VOLNO....City, výmaračka vystřelila naproti Báře, povalila ji na záda a tak jí chvíli držela, Bára řvala jako blázen. City jí pak nechala utéct, byl to prostě výchovný akt, takové to, ještě jednou smrade a uvidíš no a je vyřešíno. Paní daly řeč, ta s výmaračkou řekla, že i ta s Bárou je povinná jí vodit na vodítku a že už to nehodlá tolerovat, že si nenechá vlastního psa na vodítku pokousat a že příště řekne VEM SI...no a je po starostech. Bára necourá po celém sídlišti a neterorizuje psy. Kdyby narazila na nějakou fenu připravenou jí odrazit tvrdým útokem, tak už by třeba mezi námi ani nebyla...a to vše zase opět kvůli laxnímu a hloupému majiteli..... :/ a že se někdy stane, že potkáte fenu připravenou zabíjet, ale zase nedávám jí vinu, je to špatná výchova prostě...nám jednou na ulici napadla pudlici fena černého vlčáka bez vodítka. Připlížila se zezadu, potichu, my jsme o ní do té chvíle vůbec nevěděli a prostě nám skočila po Daisynce, zle jí pokousala, naštěstí se mi vyvlékla z obojku a utíkala a utíkala a majitel té feny jen řekl: No o jednoho malého krypla by neubylo o:) a dnes? Dnes má nového velkého psa, křížence kolie...

A také hlavně. Malý pes neukousne člověku ruku, kdežto pes se silnými čelistmi ano, proto to média tak rozebírají, ale to v jakých podmínkách pes žil, nebo jak byl vychováván, zda někdy navšťívil cvičák nebo zda byl s průkazem původu, to už nikdo neřeší...byl to prostě pitbul a hotovo. Mě někdy dost irituje Polepšovna mazlíčků, abych pravdu řekla, když tam vidím ty udivené lidi, jako že pes se musí venčit? A musí se mu věnovat víc času? A cvičit jooo? A taky strava ze supermarketu není to pravé? .... to bych se z toho picla :) a z paní doktorky někdy taky...hehe.

Nejvíce mě rozčilují lidé s malými psy, kteří si myslí, že proto, že jsou malí, nemusí mít vodítko, natož pak náhubek. Už častokrát se mi stalo, že jsme spolu s mým psem potkali malé velmi agresivní psy, kteří absolutně nemají pud sebezáchovy s hloupým paníčkem, který přinejlepším vezme psa do náruče, ovšem často se stane, že se prostě vysmekne. Nejlepší na tom je, že to jsou stále ti samí lidé. Neříkám, že to dělají všichni, sama mám ráda malé psi, ale rozčiluje mne, když se uprostřed cesty musím otočit, protože proti mně jde postarší dáma se psem, který ji absolutně neposlouchá, i když si může vykřičet hlasivky, pes už je na půli cesty k nám...

Náš pes je docela zlej,takže když k nám někdo jde, tak ho musíme zavřít nebo mu alespon dát košík... Taky se dost pere se jinýma psama a nemá ale rád děti... a taky nesnáší hlazení od cizích lidi... Na něj vlastně můžou šehat jenom rodiče a nikdo jinej... o:) :) o:)

a výchovou to neni. on je takyvej od malička ikdyž jsme s nim dělali cokoliv co se dalo no... o:) o:)

BabyTiger1988: to nneee!

BáraM: tjn, nektery psici se s tim narodej....

Borrasca: jo tak ten příklad cos tu popsala znám velice dobře Dituška ta dobrmanka když jsme ji měli asi měsíc byla velice vyrovnaná a klidná psy většinou ignorovala a na procházce dělala jen to co směla a jednou jsme stáli na křižovatce přiběhl takovej malej černej ratlik no pouliční směs výškově jak jezevčík a začal na ní dorážet a útočit čekala jsem že mě dita odtáhne kdo ví kam aby ho ztrestala ael ona se ho nevšímala když nepřestal Dita toho měla dost otočila se po něm udělala haf pěkně z očí do očí a pes stáhnul ocas mezi nohy a byl tentam :)

Předchozí příspěvky

«« «123456 » »»

Další příspěvky

Nový příspěvek

Chyba: Pro přidání tématu/příspěvku se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*