Moje Zvíře.cz
90848 uživatelů, 3475 profilů zvířátek
Zpět na výpis témat

činčila nebo fretka?

Chtěla jsem si koupit činčilu ale potom jsem uviděla fretku.. tak jsem v koních :p poraďte co je lepší a proč? díky moc :(

nechtěla jsem napsat v koních ale v koncích :D

Já jsem před mím freťákem měla čičilu.Ale nemůžu posoudit co je lepší jelikož tyto dvě zvířátka mám obě moc ráda. :D :*

Adushka: ahojda,z osobní zkušenosti bych doporučovala činčilu,ta je sice nejaktivnější večer a v noci,ale jinak má tohle zvířátko jen výhody,velmi málo pije a tím pádem není vůbec cítit a nemusí se tak často čistit,také díky sklonům k cukrovce má omezenou stravu,takže jí stačí k životu jen seno a takové ty zelené granulky,jakékoliv jiné směsy,které se všude možně nabízejí jsou díky tučným oříškům,slunečnici a jiným zrním absolutně nevhodná a opravdu se nemusíš bát,že by jí díky tomu něco chybělo,osobně jsem doma chovala skuposku o jednom samci a dvou samičkách,ale pokud chceš,aby to byl mazlík,tak si pořiď jen jednu. fretka je docela náročná jak finančně,tak i na údržbu,musí se pravidelně očkovat jako např.kočka,musí (nebo spíš by měla,ale spousta lidí se snaží ušetřiř,tak kupují jídlo pro kočky) krmit pouze potravou pro fretky,sice je spousty lidí srovnávají s kočkama,ale fretky mají jiný druh zažívání a kočičí strava proto není vhodná,také má svůj specifický zápach,kterého se nikdy nezbavíš,ani když necháš samci odstranit žlázky,zmírnit jeho zápach lze jen pravidelnou koupelí a častou údržbou klece,ale na druhou stranu se fretka ochočí lépe než činčila(pokud si ovšem seženeš mláďě do max.6týdnu věku,poté je s výcvikem již problém) a také s ní můžeš chodit ven,což s činčilou rozhodně díky její zvláštní srsti nejde...o těhle dvou zvířatech by se toho dalo napsat ještě hrozně moc,ale lepší bude,když si půjčíš nebo koupíš knížky a nastuduješ si je sama,třeba se pak i lépe rozhodneš,které by pro tebe bylo vhodnější,ale jak sem psala na začátku,u mne jasně zvýtězila činčila :p

Ano pokud to berete z této stránky tak je pravda že fretka je dosti náročná i drahá ale za nic na světě bych jí nevyměnila. o:) ;)

Mám doma dvě fretky a známý měli činčilu.. Já bych teda rozhodně zůstala u fretky.. ;)

tý jo tak todle je jedno z mála zvířat který jsem doma neměla, ale jsou krásný obě :) vím že známí měli fretku, a i když to byl mazlínek celí rodiny a všichni se starali jak nejlíp mohli i tak občas zapáchal činčilu měla kamarádka a až na případ kdy to pěkně s plnou parádou schytal páníček zadečkem do obličeje jsem nikdy necítila pach od činčilky takže asi bych volila činčilu :) ;)

Adushka: to jako místo toho koníka? :) no rozhodně to vyjde levněji a je s tím mín práce

a.odstrcilikova: jo jasně, taky jsem na to už přišla :) Ale můj hlavní problém je že miluju všechny zvířata a chtěla bych všechna zvířata.. a mamka z toho našeho zvěřince jednou zešílí :D

a díky moc všem ale jak se tak dívám je to mezi fretkou a činčilou remíza :D 2:2 :D

Předchozí příspěvky

«« «123456 » »»

Další příspěvky

Nový příspěvek

Chyba: Pro přidání tématu/příspěvku se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*