Štěkací pes
Ahoj,
náš pes pořád šíleně stěká a prakticky na cokoliv... po chvilce strávené s ním na dvorku je člověk už naštvaný z toho neustálého štěkání.
Nějaká rada jak jej to odnaučit?
Díky
Zail: Pes potřebuje vědět, kdo je tady páníčkem. Pokud tedy štěká, dej mu to najevo. Nebude to hned, ale časem si zvykne.
imho to není tak jednoznačné, důvodů pro štěkot může být mnoho - včetně bázlivosti atd. Spíš bych radil skočit na cvičák a nechat si poradit od zkušeného cvičitele.
on je prusvih ze ji uz je 13 let a stekani na vsechno uz ma docela zabehle... Takze si myslim ze to dopadne jak se rika - stareho psa novym kouskum nenaucis
Zkus mu dat najevo že tě to štve a porat dokola a nekdy s nim chod vickrat ven a davej pamlsky treba jen chce upoutat pozornos nebo se jen o vas bojí.Zkus to
ano, musím souhlasit s Dendy. Pejsek chce s největší pravděpodobností upoutat páníčkovu pozornost, protože se mu to pokaždé vyplatilo. Když štěká, páníček ho okřikuje, tím pádem se mu věnuje a to je to ONO. Lék je na to jediný: ignorovat to. Bude to zkoušet a když zjistí, že štěkáním páníčka neupoutá, přestane ho to bavit. Když vymyslí nějaký jiný, přijatelnější způsob získání pozornosti, je třeba ho za to odměnit. Tak pevné nervy...
weru: No on je problem ze uz je to stara dama.. je ji 13 let a prijde mi ze spis steka protoze to uz ma v povaze.. Steka kdyz se blizi bourka, steka kdyz projizdi auta, steka obcas jen tak na "vzduch" kolem sebe... normalne to nikomu nevadi, ale kdyz sedime venku a grilujeme a ona zacne 20ti minutove stekani do prazdna, tak to cloveka docela vynervuje
Hafan se nudí tak štěká. myslím že chce upoutat tvou pozornost skuz se jí víc věnovat a utahat jí musíš jí ukázat že jí máš rád ale že tohle jej nafání ti dost vadí
ve věku bych problém neviděla, mám stejně starou čubu , kterou jsem v tomhle věku naučila nové povely a odnaučila štěkat na pošťáky...