Moje Zvíře.cz
4418 uživatelů, 3473 profilů zvířátek
Zpět na výpis témat

Kočička a pelíšek

Mám takový dotaz na chování naší kočky - Lucky. Je jí asi 6 let, a řekla bych, že asi tak 3 roky, měla vyhrazené místečko na gauči, přesně na tom jednom místě, kde měla i deku, aby tam nebyli chlupy a tak. Jednou se prostě rozhodla, že už tam nepůjde, nejsem si vědoma žádné změny, jako třeba jiné zvíře v domácnosti, nebo stěhování nábytku, prostě nic. Snažili jsme se jí koupit pelíšek, ale absolutně ho ignoruje, maximálně v něm stráví pár dní, a pak už je jen na ozdobu, ale když nechám otevřenou skříň, tak mi vleze do oblečení, jakmile je na zemi otevřený batoh, třeba s věcmi na trénink, tak je hned tam. Jednou jsme měli v pokoji krabici, kde taky často byla, tak jsme jí nechali, ale vydrželo to zas jen na pár dní. Zajímalo by mě, jestli někdo nemáte podobné zkušenosti, nebo co by to v případě kočky mohlo znamenat?

Nas kocur je presne taky isty...V zimnom obdobi je samozrejme permanentne vyvaleny na radiatore (pripadne pri nom na parketach), ale inak si tiez nedokaze najst "stabilne" miesto svojho odpocinku... Tiez samozrejme oblubuje batohy, najviac ale asi nase drahe zidle :D Do kupeneho peliska chodil tiez iba par dni, odvtedy ho uspesne ignoruje... Ale macka je ucenlivy tvor a pokial ti vyslovene vadia niektore jej oblubene miestecka, tak ju odtial proste parkrat vyzen, macky su nerady stresovane ;) Inak by som sa nad tym nezamyslala, nech chodi odpocivat tam, kde je jej to najpohodlnejsie a kde vam to neprekaza 8)

nevím, ale řekla bych že kočky jsou prostě jiné nenaučíme je že mají někde místečko moji kočičáci například leží každou chvíli jinde. nejčastěji u mě na posteli tam spí celekem pravidelně když si lehnu já kočky hup ke mě jinak pelíšky boudičky a já nevím co všechno sme nakoupili a je mi to k ničemu kočky lezou do skříní, na postele gauče židle a je to nezbývá než se s tím smířit a tolerovat jim to :)

Zarazilo mě jen, že svoje místo měla, my jsme jí ho nepřiřadili, to ona sama tam chodila déle jak 3 roky, ale od nějaké chvíle, ho prostě začala ignorovat. Že mi vleze do skříne nevadí, zvykla sem si na to, a dolu sem si dala jen oblečení, které většinou nenosím. Jen obas mě pěkně vystraší. Jednou sem šla k doktorovi a zapomněla sem zamknout, ale zamkla sem branku a byl puštěný pes, tak sem si řekla, že se snad nemohlo nic stát, za tu hoďku, ale věděla sem, že když sem odcházela tak sem kočku pouštěla dovnitř, ale když sem přišla, a zjistila, že není zamčeno a kočka nikde, tak se mi udělalo docela šoufl. Doma sem byla celá na trní odkud něco uslyším, a kočička si prostě po pár hodinkách spánku vylezla z mé skříně, strašně se mi ulevilo ;)

Zarazilo mě jen, že svoje místo měla, my jsme jí ho nepřiřadili, to ona sama tam chodila déle jak 3 roky, ale od nějaké chvíle, ho prostě začala ignorovat. Že mi vleze do skříne nevadí, zvykla sem si na to, a dolu sem si dala jen oblečení, které většinou nenosím. Jen obas mě pěkně vystraší. Jednou sem šla k doktorovi a zapomněla sem zamknout, ale zamkla sem branku a byl puštěný pes, tak sem si řekla, že se snad nemohlo nic stát, za tu hoďku, ale věděla sem, že když sem odcházela tak sem kočku pouštěla dovnitř, ale když sem přišla, a zjistila, že není zamčeno a kočka nikde, tak se mi udělalo docela šoufl. Doma sem byla celá na trní odkud něco uslyším, a kočička si prostě po pár hodinkách spánku vylezla z mé skříně, strašně se mi ulevilo ;)

:D mazaná kočička.. s tímhle nemám žádný zkušenosti :D

no to je právě ono nikdo jí místo nepřiřadil. to by se vám ani nepovedlo ale kočky obecně milují změnu a když se jednou rozhodnou nic s tím neuděláte ;) nemá cenu nad tím přemýšlet kočičky a jejich myšlení stejně nepochopíme prostě to beru jak to je když se jim nelíbí tady budou chrupkat jinde stejně jak mají přístup do ložnice skončej na posteli tak co :)

jo, tak nejak to je u nas :) přijde číča a hup na postel :) žádný pelíšek nechce :) v pelíšku spinkala jenom jak měla koťata.. :p

Adushka jo to u nás je stejný a když jednou měla kočka malí tak mi je tahala na postel v noci když jsme spali jakej já měla strach že je zalehnu myšičky upištěný

a.odstrcilikova: jéé to muselo být ale moc roztomilé :) já jsem večer radši všechny dveře pozavírala protože naše kočka by byla schopná dát ty koťata i do trouby :D :D

Předchozí příspěvky

«« «123456 » »»

Další příspěvky

Nový příspěvek

Chyba: Pro přidání tématu/příspěvku se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*