Škrkavky, očkování...
jj Ewul, tak to bývá, zvířátka pořád něco stojí..
My jsme za naší fenku dali v 8mi letech cca 20 000 za operaci.. ale dalších 8 se dožila.. Je to prostě rodina.To se nedá svítit..
myslím si že když zvíře hodně naočkujete tak to má kolikrát vedlejší účinky.NEJLEPŠÍ JE očkovat ale ne moc.Jen to hodně důležitý.Nikdy moje zvířata neměly nákej velkej problém.Zvířata se skoro vždy dožila celkem vysokého věku.
Terezka0000: proha jak hodně očkovat nebo málo? každé zvíře se očkuje ve 4týdnech, pak v 8týdnech znova a pak každý rok přeočkovat 1x nemůžeš očkovat jak chceš ty ale jak se očkuje normálně. když nepůjdeš na přeočkování hrozí že zvířátko půjde na procházku a něco chytne. Navíc vedlejší účinky? krom toho že mohou být ten den očkování unavení tak o žádných nevím a to jsem chodila očkovat snad všechno co de kolik máš zvířat?
jasně že ty základní očkování takový ty na vzteklinu,leptospyrozu,psinku a ty základní tak ty sou samozřejmostí.Já myslým třeba takový ty proti tetanu(pes to chytit nemůže když neni ve styku s konmi)Coronaviróza (C)a takový ty nemoce co nejsou běžné.
Alergická reakce na vakcinaci. Nejčastěji vyvolává tuto reakci ředidlo ve vakcíně nebo vakcína proti leptospiróze. Objevuje se asi půl hodiny až hodinu po očkování a projevuje se otokem hlavy a krku. Při výrazném otoku krku může dojít k zadušení a proto je nutné ihned navštívit veterináře.
neříkám jen očkování ale taky chemický repelenty pro zvířata,nebo hračky kde je víc ftalátu než odpovídá normě(rakovina),nebo vitamíny.vitaminy třeba už pro nákýho psa kterej je opravdu potřebuje tak to jo.Myslím si že takovýhle věci se můžou nahradit přírodně než chemicky
já mám začnu od největšího"kůň,pes,morče,zakrsl.králík,korela,křeček,pestruška
to jsou moje jinak máme zvířat víc
terezka0000: no myslím že každý většinou očkuje jen základní řadu která je skutečně velice důležitá já kupříkladui mám 2kotata plně očkována a každé 3měsíce odčervena. tuším že ty nemoce které tu popisuješ ty tak jto jsou již nemoci které stejně veterinář normálně neočkuje jen v případech že je zvíře skutečně ohrožené touto nemocí jinak souhlasím pokud je to zbytečné ale vždy by měl míru očkování určit veterinář ne majitel zvířete
ano to je pravda že by to měl určovat veterinář.Ale moje babička a děda psa očkovali jen proti vzteklině.A je zdravej