Moje Zvíře.cz
12087 uživatelů, 3473 profilů zvířátek
Zpět na výpis témat

Koně a vše kolem nich

jo jezdím ale ne ven mimo výběh.A podkovy bych koni nedávala protože si tím kůn ničí nohy ale každej upřednostnuje neco jinýho.jo to vím já si háček beru.ale já jezdí na takovým prostranství,v létě bývá pískový

já jezdím na takovým prostranství kolem ranče vlétě bývá pískový.Nejezdím tak často.Jinak podkovy nedávám protože si tím může kůn zničit nohy ale každej upřednostnuje neco jinýho.háček si beru

podkovy koním nohy neničí naopak chrání jejich kopyta před třepením a hlavně jim chrání měkké tkáně kopyt upozornuju že s těchhle důvodů se podkovy začaly používat někdy ve 12.st možná i dřív.

Neřikám že kůň podkovy mít muse to není pravda ale záleží na povrchu na kterím s koněm jezdíš pokud máš v okolí tvrčí povrch jsou podkovy potřeba

tak nejstarší zmíň o podkování koní co jsem zatim našla je z roku 1600 před Kristem v severní Indii

to já vím koně se začaly kovat od středověku.Divocí koně taky podkovy neměly a to byly třeba horský koně a nijak jim to nevadilo.Když děláš koni korekturu kopyt tak je má v pořádku.Když koni praskaji kopyta tak nemá vhodnou vlhkost ve stáji.Nejhorší je to když jednou dáš podkovy a pak zase ne.Kůń který je zvyklý bez podkov od mala tak může jezdit po jakémkoliv povrchu.

Zdravé kopyto se při každém kroku roztáhne a následně zúží, což má za následek právě pumpování krve a správný krevní oběh. Pokud je ale na kopyto přibita podkova, mechanismus (roztažení, zúžení) kopyta je téměř znemožněn. Špatný krevní oběh si lze ověřit změřením teploty dole na nohou a na dolní části kopyta (termografické snímky). Nohy i kopyta budou studené.(to jsem našla na stránkách)

jo to já vím ale jde o to že na kamenitym nebo tvrdym povrchu se kopyta odštěpujou. taky dost záleží na využití pokud koně máš jen na rekreační plácání v sedle tak jsou podkovy zbytečný ale jestli je kůň určen k práci či závodění jsou podkovy na místě .. ostatně se na konci sezóny podkovy sundavají aby se kopyta zregenerovala

jjo to jsem zapoměla že když s koněm děláš nákej sport tak se podkovy musí dát.Ale takhle na doma a sem tam si skočit to nemusíš

jo

Předchozí příspěvky

«« «123456 » »»

Další příspěvky

Nový příspěvek

Chyba: Pro přidání tématu/příspěvku se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*