Moje Zvíře.cz
4416 uživatelů, 3473 profilů zvířátek
Zpět na výpis témat

Králík a stříhání drápků

Poradíte mi, jak na stříhání drápků?
Máme králíka 6 měsíců a dělala jsem to 1x. A myslím, že špatně, málo. Děsně se bojím, abych mu neublížila a on se bojí též a chce kousat(jinak to nedělá). Tak jak na to?

Ahojky, zajdi do zverimexu, mají tam super kleštičky. Ty už ale asi budeš mít, když už jsi drápky stříhala? Těmi to jde samo. Když králíček kouše, dělej to s někým, kdo Ti pomůže ho podržet. Kolem samotného stříhání... Oni mají většinou ty drápky světlé, takže krásně vidíš, kam až drápek můžeš odstřihnout. Určitě ale nestříhej po velkých kusech, vždy po kouskách až po velikost jaká je potřeba. Pokud mají drápky tmavé, stříhej to stejným způsobem. Pokud někde střihneš do krve, pak uvidíš, pokud to mají. Mají to víceméně stejné. Králíček bude vyvádět, poteče moc krve, ale nelekej se. Kdyžtak přitlač třeba kapesník, ono to po chvilce přestane. Bolí to prý asi jako ty když si zastřihneš nehet. Nic nějak hrozného a dlouhodobého, jen dosti nepříjemného.

No, tak já se odhodlám a opět to vyzkouším. Drápky má tmavý, takže se mi to zdá o to těžší. Ale snad to nějak zvádnem. Kleštičky mám ty "gilotinkový."

Nebo je taky moznost nechat si to ukazat od veterinare. ;) :)

zrovna před chvílí sem je střihala....já to střihám normálníma kleštičkama na nehty(ale musí to být náký lepší kleštičky)....skoušej to po kouskách...Vždycky ustřihni kousek,pak zase kousek až to bude bolet tak se ti králík ozve škubáním..

no skus to......neim jestli sem ti to poradila dobře ale já to takhle dělám a vždycky to ustřihnu dobře

No nevim ja jsem to driv taky strihala normalnima a nelibilo se mu to.Tak jsem zkusila specialni a je to v pohode. ;)

kleštičkama a ne nužkama :D

no kdyt jo :D

jj tak ono záleží komu co vyhovuje.taky sem uvažovala že bych koupila přímo na zvířata kleště ale když mi to jde i s obič tak je kupovat nebudu.. :D

Předchozí příspěvky

«« «123456 » »»

Další příspěvky

Nový příspěvek

Chyba: Pro přidání tématu/příspěvku se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*