Moje Zvíře.cz
4416 uživatelů, 3473 profilů zvířátek
Zpět na výpis témat

klíšťata u psů

Lucamaci:
Frontline nebo obojky. Ale jak co komu sedne, naší malé Mišulce se po obojku dělalo špatně, zvracela ... Snad je jí ve "psím nebíčku" dobře ...

Můj pejsek taky měl klíšťata,a hlavně na hlavě!Ale už nežije! :,( mam ho na profilu!

Na hlavě se drží nejčastěji, přece jen pejsek pořád rejdí čumákem na zemi a v trávě a nemá tam většinou tak dlouhou či hustou srst ... pak na krku a hodně slabiny nebo pod předními packami, z našeho pohledu jakoby v podpaží, to vždy prohlížím, jinde jsem našla málokdy... ;)
Tak přeji úspěšný lov klíšťat, mnoho nervů a hlavně rozum na správném místě ;)

Ja radsi koupim pejskovi obojek proti klistatum a blecham, nebo frontline kapicky mezi lopatky..je to nejlepso, a pak se malokdy stane, ze by se na nej nejake kliste prisalo. A kdyz uz, tak mame pinzetku na klistatka :) Nastesti je Kimecek bily a ma kratke chlupy, takze je na nem kazde kliste dobre videt 8)

V létě najdem na Áje denně tak 5-7 klíšťat! Obojky jí moc nepomohly, kapky jsem nezkoušela...Přeji úspěch v lovu klíšťat ;) ;) ;)

Děkuji všem kteří se zapojili do diskuze,návrhy jsou zajímavé,určitě jich pár vyzkouším. :)

Chtěl bych taky na něco upozornit. Včera mě volala manželka, že naše Rita má vedle ucha klíště, ať jí jdu podržet. Skutečně hned vedle ucha bylo vidět nacucané klíště. Tak jsem Ritu držel a žena si šla pro "nářadí". Jak jsem Ritu držel, tak jsem se na to klíště podíval pořádně a představte si to překvapení. Nebylo to klíště ale bradavice, která na tom místě vyrostla během pár dnů. Je na místě kde se nedá přehlédnout a zvlášť u našeho mazlíka, kterého pořád hladíme a škrábeme za ušima. Bradavice je tvarem jako klíště, barvou taky a jenom náhodou jsem to zjistil. Takže než budete vyndavat klíště, pořádně se podívejte jestli je to opravdu klíště.

Jirka-F:zajímavé

moje ajda chyta klištata pořad 8) :x

na moji fenečku lezou klíštata pořád hlavně na hlavu a okolo hlavy, normálně to řešíme pinzetou pro psy, je to z umělé hmoty anebo nám ještě veterinářka radila krokodýlkem :D

Předchozí příspěvky

«« «123456 » »»

Další příspěvky

Nový příspěvek

Chyba: Pro přidání tématu/příspěvku se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*