Monysek: většinou vše tahám pinzetou, když není pinzeta, kápnu na klíšťáka jar a přes kapesník ho šmrdlám, on se pustí .. nikdy ne holýma rukama ...
klíšťata u psů
V pátek jsem našemu Samovi našla klíště.Chci se zeptat jak vašim miláčkům vytahujete klíšťata,jestli na to používáte kleštičky,pinzety nebo vytahujete prsty???děkuji
Holyma rukama urcite ne a kdyby nahodou, tak si potom poradne vydrhni ruce mydlem.
Jinak klistata vytahujeme pinzetou a to tak, ze s nimi kroutime, dokud se sami nepusti. Urcite nevytrhavat, mohli by zustat utrzene nozicky v psovi.
Náš Bárťule měl už 4 klíšťata. Na veterině nám doporučili, že nejlepší na vyndávání klíšťat je tzv "žraloček", který používají elektrikáři. Krásně se do toho klíště chytne, i když pes ucukne, žraloček stále pěkně drží, a pak už jen stačí vykroutit. Dříve jsme měli s vyndáváním klíšťat veliké problémy, ale teď je to hračka
Tak jsem včera u babičky vyndala kočkách 18 klíšťat ... A to jen ze třech koček. Jeden měl jedno, druhý 4 a třetí zbytek ...
Monysek:
No šlo to rychle, jedno za druhým, dvě nebyla zakouslá, jen lezla za deset minut bylo po všem
No já taky sundávám Mendy denně 3 klíšťata. Neznáte někdo něco účinného?
musi se prvně vykroutit a pak to klíště zapálit nebo rozmačknout, aby se nedostal spátky nebo aby to nedostalo jiné zviřátko jako třeba kočka patří to i pro kočky
nejlépe se vykrouceji s pinzetkou na klíšťata
má s tím skušenosti