Koníci
Adushka: a hlavně toho času co strávíš péčí o koně a nedej bože aby byl nemocnej. určitě bude lepší když si nejdřív budeš chodit ke koním jen za zábavou a časem uvidíš jak to budeš zvládat
JE TO OPRAVDU HODNĚ PRÁCE.Já přijedu ze školy,obstarám zvířata doma,potom na kole musím za ves dojet na kole k dědovi na ranč ke koním.To se musí taky nakrmit,každej den tomu vyčistit(ne celou podestýlku je tu hodně znečištěnou).Já se starám jen o svýho koně sestra má poníka.Ale i o toho jednoho koně je práce.Dál vyčesat,vyčistit kopyta.Každej den hlavně když se třeba nevypustí ven tak alespon se s tím koněm projít kousek na hodinu.A když je více času tak i toho koně projet.
Toho krmení co musíš mít je hodně a nejen krmiva,taky ty věci když koně pořizuješ protože všechny věci ti vyjdou jednou tolik dráž než ten kůň.
Když seš u koně tak né každej kůň je hodnej.Nikdy nevíš co se ti stane.Ten kdo jedzí dlouo na koních tak určitě ví že skoro většina už spadla z koně a ví jaký to je když vám kůň stoupne na nohu.
Nemyslete si hlavně že chovat koně je jen zábva je to taky práce,investice a umění ve velkém.
Cena koně je podle plemena a podle kvality.na doma je jasné že nemusíš mít nákého hvězdného.
kdybyste měli nějaký dotaz pište do diskuze na muj blog www.nasezvirecifarma.blog.cz
hele když to tady tak čtu souhlasím stím žejeto saktrapráce... ale co ta zodpovědnost??? Já vlastním koně kterej měl v minulosti pěknej ppár průšvihů a měl kvůli agresivitě skončit na jatkách a teď si vemte že když k němu někdo vlezl do boxu tak vylezl celkem potlučenej a nebo po kouskách
já mám doma koníka po úrazu nohy... do dnes ji občas stará jizva praskne ale kobylka má plnohodnotný život se vším všude... souhlasím s tím že to není žádná sranda mít koně jak po finanční stránce tak po časové a fyzické... ale mě to ta moje kobylka stokrát oplatí její přítomností a tím že vidím že je v pohodě... každopádně pokud můžu poradit tak rozhodně je lepší než si pořídíte koníka nejdřív někam chodit... já jsem dochazela k soukromníkovi asi čtyři roky a mezitím sem jezdila koně na které lidi neměli čas tkž sem nabrala hodně zkušeností a teď s nimi pracuji je fajn mít koně ale nejdřív si to třikrát promyslete a pokud možno i víckrát... já chodím za kobylkou dva kilometry a každý den a nedokážu si představit jak by sem se donutila tam jit kdybych k ni neměla takovej vztah jako mám... tkž dobře promýšlejte lidičky
je to pravda.I když si koně kupujete tak dávejte důraz na to co vlastně kupujete protože někdy kůn na pastvě se chová jinak než v boxu.Nebo k majiteli od kterého kupujete se kůn může chovat dobře ale jakmile přejde do cizích rukou tak muže dělat problémy a když se to nechá být tak z toho můžou nastat strašný problémy
jojo...ja jezdim uz 5let a kdyz sem zacinala tak sem strasne chtela mit svyho vlastniho konika....postupem casu jsem zjistila ze to neni az takova sranda!!!porad jezdim a az bude vhodna doba...tak si moji BERUSKU koupim
Je to drahej koníček a když si koně koupíte třeba od tří let tak si vemte že máte závazek na dost dlouhou dobu.Koně co máme my jsou dědy ale děda je po úraze s nohou a už moc rychle chodit nemůže tak se o koně starám spíš já.Ale dřív když jsem byla malá tak sem začínala Ve Zvoly u Pernštejna ale to už tam neni je tam jen hospoda.Pak v Kamennéu Štok tam je to výborné a ted mám koně doma.
Hele hlavně největší blbost co může bejt koupit si koně při škole dřív mi tak nepřipadalo když jsem ho koupila v devátý třídě ale teďka mám zkoužkový obdobý a o koně se přez týden staraj rodiče nebo kamarádi chodím tam jen o víkendu
aale když by se mi někdo zeptal jestli bych do toho šla znova tak to udělám ..... do konce po škole jak mile si zařidím bydlení tak jdu do dalšího koníka