Jo a este sem zapomela rict dve dulezity vlastnosti. Kdyz se zlobim a treba reknu fuj, nebo prestan, on vetsinou prinese balonek a chce si hrat. Ale zas pak, kdyz pociti, ze ja nemam naladu si hrat, tak se zacne lisat a snazi se sobe vselijak napravit povest =)
psi-jokšíři,shi-tzu,bišonkové,čau čau
Zezule: koukám měla jsem pravdu shitzu to mají v genech ne nadarmo jsou to psi dávání kdysi jako dar za mír mezi čínou a tibetem
je na nich vidět jejich klášterní původ stačí je chvilku pozorovat ale opravdu je spodivem co všechno si nechají líbit zvlášt od malích dětí já kolikrát zakročila když ji chtěli děti tahat a ona knim zase znova šla jako by ji jejich zájem vyhovaval to není u jiných plemen zrovna tipická vlastnost
www. andy: to je hezký chce si tě udobřit hele moje máma měla fenu maltéze terezku a když táta nadával že terinka něco vyvedla vždycky se stočila na křesle do klubíčka a dělala že spí když táta přestal nadávat zvedla hlavu a koukala na něj jako to už ses vyvstekal? a když zas začal nadávat tak zas dělala že spí
No a jejich kočka-perská modrá když nebylo po jejím a dostala vyhubováno tak šla a počůrala tátovo polštář na posteli ale jen tatovo, nikomu jinýmu to nikdy neudělala
a.odstrcilikova: to je teda dobrý! Vypočítavý psík a mstivá kočička. V dobrym samozřejmě =) My máme byt, že se může běhat dokola a co si myslíš, že malej dělá, když něco provede. A když ho konečně dohonim, tak už si na nic nepamatuje, teda spiš si to nespojuje=)
www.andy: jo tak to moc dobře znám mám byt taky průchozí ale ne kolem do kola a taky naháním hříšníka a většinou neuspěšně
Adushka: shitzu je malí pejsek velikostí asi jako maltéz měli by mít maximálně 30cm v kohoutku a 6-8kg záleží zda je to pes či fena ale na trhu jsou i takzvané lightshitzu a to jsou mini hafani asi poloviční od normálních běžných shitzu já to viěla jen jednou a je to fakt pejsek do kapsy. bála bych se že ho zalehnu nebo že mi v zimě zapadne do sněhu ale zas je sladkej jak je malinkej tak je strašně roztomilej
to jo, někteří chovatelé prodálají něco jako mini jorkšíry. paní, co k ní chodíme do salonu na stříhání, má dva a Kali, kdž měl 4 měsíce vyl dvakrát tak velký než ty dvě jorkšírky, tak jsem si myslela (i díky tmavé srsti), že to jsou štěňata a hradá majitelka povídá: "Ne to jsou mama s dcerou je jim 7 a ctyri roky"
a.odstrcilikova: Ops.. pes ještě menší než maltéz popřipadě čivava? Tak to musí mít velikosti králíka
www.andy: jo tak to znám když jsme s daisinkou poprvé potkali light shitzu tak jsem mislela že je to malé štěnátko byla asi tak veliká jako daisy zhruba ve 3měsících