Štěně a čůrání doma...
Zdravim vsechny mame skoro3mesicni fenečku mopsíka.Když jsme si ji poridili mela jsme strach z toho curání a kakaní kolem,jen ne na jedno misto.Kazdy nam rikal ze nekomu to trvalo pul roku i .Ale k memu prekvapeni neuplynul ani tyden co jsem ji meli doma a uz cura na jedno misto na noviny nebo na podlozku pro deti,ta je lepsi.Je to uzasny jak je s nama treba v obyvaku a najednou se sebere a jde se vykadit na podlozku.Uz tak mala a tak sikovna,mam z toho velikou radost.Uz ted pozoruju jakou ma uzasnou povahu.Jsem radaze ji mame,je proste uzasnááá!papa
Evi, tak to gratuluju.. též učíme na podložku.. Je šikulka.. Ona se tam sem tam vyčůrá.. ale přes den jako by nevěděla a vyčůrá se kde jí napadne...Hlavně ty bobky... ale jupí hurá, dneska bodovala i venku..
Díky,ale je jasný že občas se stane že to hodí vedle,s tim se počítá.Nám taky říkali chodit pořád ven že je to lepší,ale copak to jde když je venku zima ona je ještě bobek.
Ahoj,mám 2 letou fenku retrívra.Podařilo se mi ji naučit za 4dny říct si o čůrání a kakání,ale musela jsem s ní ty první 4dny chodit fakt co 2hodinky ven ,hlavně hned po hře a hraní.I v noci.
Ahojky Luco, u nás je to trochu problém co se týče dětí..Než mladšího oblíknu, počůrá se, proto podložka, jinak by jsme jí na ní neučili..
Hned se začátku když si přivezete štěně domů tak ho odneseme na místo kam chceme aby ji dělalo pravidelně.Když se to povede nešetřete chválou.Potom po spaní,hraní taky odnést na místo.Znova pochválit.Za nedlouho po štěneti nebude muset uklízet téměř vůbec.V žádném případě nestrkejte štěneti nos do loužičky pejsek tomuto chovaní majitele nerozumí !!!!Takto postupujte i s velkým psem keterého jste to to neučili od mala a máte s tím problémy.
my kdyz byla Betty mala tak sme ji meli v koupelne a mela tam noviny a na ne curala