ahoj, hlavně prosím tě hodně se věnujte kocourovi, nesmí mít pocit že je odstrčený a nechej je at si to vyříkaj mezi dvěma ocáskama. pokud to nebude nějaká brutální rvačka nechala bych tomu volný průběh. my jsem měli doma kočičku a k ní přibyl kocourek taky z ulice sice to jsou kotata ale sisi taky hrozně vyváděla když se k ní zrzulka přiblížil nechala jsem je at si to vyříkaj a ted jsou to obrovský kámoši ona většinou ta rvačka vypadá hůř než jaká je skutečnost. oni jsou kočky dobrý herci když začnou ti moji dva tak mám pocit že se vražděj i drápky vystrčí ječí jak když je bere na nože a nakonec zjistím že se vlastně nic neděje
oni se unaví a dou spolu okupovat mou postel a ještě se navzájem myjí. jen je nenech projistotu bez dozoru ale pokud nepude do tuhýho nezasahujj
Sblížení dvou koček
Zdravím všechny,ráda bych se vás chtěla zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti se sblížením dvou kočiček.My máme doma tříleteho kocoura a asi před dvěma měsíci se k nám zatoulala asi půlroční kočička,kterou jsme si nechali,ale kocourovi se to vůbec nelíbí a když je v jeho blízkosti,tak šíleně prská a několikrát po ní i vyjel drápami.Ještě bych připsala,že jsou oba kastrovaní.Pokud jsou každý v jiné místnosti tak se to celkem dá,ale jakmile se kočička přiblíží ke kocourovi,je zle.Ona by si s ní ráda hrála a chtěla si k němu i lehnout,ale on pokaždé vyvádí,za ty dva měsíce je to pořád stejné,žádné zlepšení.Máte někdo nějakou radu co s tím?
Já mám doma 6 čičin a taky jsem je neměla najednou, ale postupně Myslím, že nepřátelské vztahy jsou snad vždycky
Ale trvají maximálně týden
Dneska bez sebe nedají ani ránu!!! Takže když jdu se žrádlem, vždy se na mě vrhne celý stád
My se kocourkovi hodně věnujeme a on se nám občas odvděčí tím,že vyjede i po nás a párkrát se stalo,že jsme byli celkem dost poškrábaní,domlouváme mu,mazlíme se s ním a on si prostě nedá říct a je zlý .Někdy se zase prozměnu strašně moc lísá.K takovým rvačkám došlo asi dvakrát ,ale kocourek pokaždé před čičinou utekl.Ona za ním běhá a chce si hrát,ale on to bere spíš jako napadání příšerně syčí a prská.
O nějakém ležení spolu a mytí si můžu tak leda nechat zdát
ximik:ten náš kocour je asi nějak moc nepřátelský,protože u nás to trvá dva měsíce beze změny.Někdy mám pocit,že se ji spíše bojí a to je čičina o hodně menší
Po tom týdnu ji maximálně začal tolerovat v bytě ,ale jen v jiné místnost,ve stejné s ní nevydrží A s tím žrádlem ani nemluvím,musí jíst každý v jiné místnosti,jinak kocour ji odežene a zbaští i její
AndyF: Tak bych obrátila taktiku a ukázala mu, že takhle se chovat nesmí a když si hodlá trucovat, tak ať si trucuje. Když vyjede po ní nebo po Vás, tak bych na něj zvýšila hlas a ignorovala bych ho.
Zkusit to můžeme ,ale jsem zvědavá jak mu to trucování ještě dlouho vydrží
,protože čičiny se vzdát nechci
Pohromadě je máme skoro ty dva měsíce a pořád čičinu nemá kocour rád .
andy: tak mě napadlo, jsou oba kastrovaní nebo ne? pokud by byl kocour kastrovaný a kočička ne mohlo by to být tím. Znám případ kdy kocour-kastrát zabil kočku-nekastrovanou po roce společného bydlení a to se spolu neprali spíš se tolerovali a když majitelé odjeli na nákup po návratu kočka nežila kastrovaný a nekastrovaný kočky se moc rády nemají
Zpočátku byl kastrovaný jen kocour,tak jsme se snažili hned jak je možné dát kastrovat i kočičku a i když jsou už kastrovaní oba (kočička asi měsíc a půl)tak se situaci vůbec nezměnila a kocour jako by nechtěl kočičku přijmout a pořád je na ni zlý .Já si právě myslela,že by se to po té kastraci mohlo změnit,ale prozatím nic