pokud mas podezreni, tak bych radil radeji zajit na veterinu
Ušní svrab u pejska
Prosim Vas, nevite nekdo, jak se to pozna, ze to pejsek ma? dekuji vsem, kdo mi neco poradi, co s tim maji nejake zkusenosti..
Řekl bych, že se to dá poznat tak, že se si pejsek ucho často drbe a i pohlazení přes ucho mu může být nepříjemné a dá to najevo. Hlavně z ucha může téct tmavý maz připomínající zaschlou krev, případně může být suchý a drolí se. Ze všeho nejdříve to ale z ucha pejska bývá dost jasně cítit, protože se tam utvoří zánět. Každopádně nejlepší je zajít na veterinu, kde dostaneš třeba ušní kapky apod. a bude to v pořádku za nějaký čas
to je jasny, ze pujdeme na veterinu, jen ted pres svatky bysme se tam nedostali, tak proto sem se ptala, jestli s tim uz nekdo ma nejake zkusenosti, abysme aspon zhruba vedeli, o co asi muze jit.. jinak porad trepe hlavou, a skrabe si pacinkama do ousek.. a ma tam uplne cernou spinu, a vypada to uplne presne jak popisujes, jako zaschla krev, uplny stroupky.. hned jak to pujde, si na veterinu zajedeme
Tak to bude na 90% ono. Dejte si pozor, ať ty breberky mezitím taky nechytíte. Na člověku sice moc dlouho nevydrží, ale neotravují se dost
Ewulle007: onemocnění pokožky, které způsobuje roztoč Zákožka svrabová.
jn nášemmu pejskovi jednou začala téct krev z vrchu hlavičky na bocích a na krku vždycky takové malé 5ti cm kolečko krve.. newite co by to mohlo být?? Stalo se mu to přes noc takže je možné řže by ho někdo uhodil?
Adushka: příště si založ vlastní téma A k tvému problému - vždycky první věc je jít k veterináři, rady a porady na internetu ti pejska nevyléčí a nikdo nemůže na 100% vědět, co to je, hlavně z takového nicneříkajícího popisu.