Moje Zvíře.cz
36734 uživatelů, 3473 profilů zvířátek
Zpět na výpis témat

Polepšovna mazlíčků

Ahojky...mám takový menší dotaz mám s přítelem doma(v bytě) 9 měsíční štěně Zl.Retrívra a máme sním trošku problém když jsme oba pryč tak čas od času nam škrábe omítku u dveří,přátele i rodina mi říkali,že mu chybí vápník,ale slyšela jsem už i to,že kdyby tomu bylo tak..tak by tu omítku škrábl jinde...jak ho odnaučit,aby to nedělal...? předem děkuji za odpovědi...a rady ;)

Ahoj, dle svých zkušeností bych řekl, že o omítku vůbec nejde, ale zkrátka škrábe a chtěl by se "prohrabat" ven, protože nechce být sám a je mu smutno. To naznačuje už to, že škrábe právě u dveří. V tomhle věku je to celkem běžné. Odnaučit se to dá, postupně. Pokud likviduje omítku na jednom místě, mohl by pomoci nějaký odpuzovací sprej, což řeší ničení zdi, ale ne jeho samotu. Za sebe mohu doporučit například při vašem odchodu rozházení po místnosti několika pamlsků (myslím, že piškoty jsou ideální), aby si pejsek váš odchod spojil s něčím příjemným, pak by mohl být i klidný a tolik nesmutnit. Jsou i pracnější metody, jak to pejska odnaučit, než toto "uplácení", ale ty jsou časově velmi náročné a pro běžného člověka, který chodí do práce či do školy, nepříliš dobře proveditelné.

Railbot: To je pravda... Anebo micek, co vyhazuje dobroty, myslim ze z naho kazdou chvilu vypadne dobrota a tak si zachvili ani nevsimne, ze jste nekam odesli. Jen pozor. Nevim jestli to bylo kvuli tomu, ale Kali taky nechtel doma zustavat sem, ze zacatku a to pak ohryzaval vstupni dvere kdyz jsme je otevreli, asi aby zmizely a on mohl za nama =)

U přítelkyně zase pejsek roztrhal koženku, celý spodek dveří. Na etapy. Zlaté škrábání omítky :D

No je mi to jasne ze mu je smutno...ale je zajimave ze to vetsinou udela kdyz odejdu z bytu jen ja sama kdyz odejdeme s pritelem spolu tak je vetsinou poradek :D prijde mi spise,že ze mě si dela srandu...on ví že ja jsem ta ktera mu vše dovoli a přítel ten z ktereho ma respekt...asi bych mela trosku zmenit postavení k němu...jinak děkuji za rady ;)

Babanek: jo, i tak to může být. Protože u nás je to s tou autotoriou úplně stejně :) Chlapi se asi na vůdce smečky hodí víc :D

Já nemám nervy se na tento pořad dívat. Ona to co je evidentně strach tak klasifikuje jako agresi. Na zmírnění psí hyperaktivity doporučí ze superprémiového krmiva přejít na ekonomické ze supermarketu, očividně nemá páru o tom, co vlastně která krmiva jsou a co obsahují. Vše řeší tím, že zakáže přístup do postele...no nevim. Spíš mám hrůzu z toho kolik lidí se na ty bláboly dívá a kolik jich to bude praktikovat na svém psu. Ona tam z veselého a zvědavého štěněte vytvoří smutnou skrčenou hroudu...je to ostuda. V časopise Pes přítel člověka je rubrika Žertujeme s Žertovou :) , bohužel faktem je, že většina pejskařů ani neví, že takový časopis existuje. Také jsem zjistila, že vydala knihu, když jsem si šla koupit od Ivo Eichlera - Buď já nebo pes (už jí mám přečtenou a je super), neměla jsem odvahu jí otevřít, aby mě neskolil infarkt heh... :/

Babanek: to je nesmysl si myslet, že to dělá kvůli tobě, protože si nedovolí k příteli...pes takto neuvažuje, není vyčůranej, ani prohnanej...nepolidšťujte ho.

Podle mě když jste odešli, tak tam zaškrábal, zjistil, že je to vlastně docela zábavné a jelikož se nudí když je doma sám, tak v tom pokračuje. To, že neškrábe jinde je tím, že neví, že jinde to jde také.

Kupte hračku s otvory, nacpěte do ní masovou pastu, kupte další hračku, kam nastrkáte granulky třeba a při odchodu mu to dejte. Je důležité před odchodem s ním jít na dlouho ven (ne na 10 minut, ale třeba na hodinu) a tam si s ním hrajte a cvičte poslušnost, ať se pořádně unaví jak fyzicky tak psychicky. Pak už nebude řešit problém s nahromaděnou energií tím, že bude škrábat zeď a nebude mít ani tolik času přemýšlet jak mu chybíte a bude chrnět. Je to štěně v pubertě ;)

Terezka0000: přivolání lze naučit dobře i chrta, prostě se mu musí jen důkladně a správně vštípit podmíněný reflex už od štěněte...takto vytvořený reflex mu pak v mozku nedovolí neuposlechnout povelu přivolání :) chrt není žádnej trotl...

Nicméně znám lidi co mají na elektrickém obojku zlatého retrívra, má složené OVVR a je mi dodnes záhadou jak to udělali, když ho musí vodit na elektrickém obojku. Mají pejska na dálkové ovládání prostě...ani nemůžu najít slovo, které je vystihuje :(

Dobrý den . No ja když mám svého psa doma tak mu dávám jen ty hračky se kterýma si může hrát jen když my budeme pryč a když zase přijedeme tak mu je sebereme .Dočetli jsme se to v knize. :) Fakt to funguje

Předchozí příspěvky

«« «123456 » »»

Další příspěvky

Nový příspěvek

Chyba: Pro přidání tématu/příspěvku se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*