Moje Zvíře.cz
36851 uživatelů, 3473 profilů zvířátek
Zpět na výpis témat

Agresivní Fretka

Dobrý den,máme doma 4-měsíční fretku a je hrozně agresivní..Máme ji z velkochovu(skladiště ze zvířaty)Pokaždé když ji dáme např. pamlsek a šáhnem ji k tlamičce začne se ohánět a další. o:) ale tohle néni jediný problém..Je opravdu hodně agresivní.Pokud máte skušenosti s tímto jak to odnaučit PORADTE PROSÍM!!BUDEME MOC VDĚČNÍ..Nevíme už co bychom vyskoušely :,( JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJEME!!

Jestli tomu dobře rozumím, dáte jí pamlsek a pak jí saháte k tlamičce, ve které pamlsek má? Jestli je to tak, to je úplně normální přirozená reakce. Vezměte si vy nějaký mls a jak budete reagovat, když vám ho z pusy někdo bude chtít vzít? Nebrala bych to jako agresivitu, jen přirozenou obranu.
Jaká další agresivita se projevuje? Je důležité to napsal, rozepsat to, abychom veděli, co s tím...

Např.Pustíte ji běhat do chodby,ona kolem vás proběhne a začne vás kousat!!Naše ostatní fretky jsou v pohodě,projdete kolem nich a nezavěsí se vám na nohu a nezačnou na vás startovat..Taky stím kousáním..je to jediná fretka co nám tohle dělá.I ´kdyš si přečtete že máte fretku naučit manipulaci v tlamičce i kvůli doktorovy..nenechá se ..zase jako jediná!!!Vím že je to jakoby ještě malé miminko,ale jak stím nezačneme tak jí nezměníme. o:)

jj tomu rozumím, ale určitě to zkoušejte bez jídla.
Co se týče kousání, vyloženě napadá nebo si chce hrát? S jednou takovou agresivkou, tedy už starší jsem se potýkala v olomoucké zoo, někdo nám ji tam přinesl, nikdo jsme nevěděl proč... Až když na kolegyni skočila a sápala se jí po noze. Hned po tom, co ji chtěla kousnout do ruky, když si ji chtěla pohladit, asi toto byl problém, proč ji majitelé nechtěli. Přímo s fetkami takové konkrétní zkušenosti nemám, ale je to víceméně jako jinde. Poku zlobí, neposlechne, chce to trest. Určitě ne bití, bitím si dokážeme zvířátka jen zkazit, ale chytit třeba za kožní řasu a vycukat. Ukázat, kdo je ta autorita a koho se bude poslouchat. Tak bych to řešila já. Nebo v tu chvíli okamžitě zavřít a bylo by. Tak to řeším já s činčilou. Zlobí tím způsobem, že mi vše kouše. Sem tam dostala už na zadek, když to bylo velké zlobení, lae většinou ji čapnu a hurá do klece. Oni si pak té volnosti více váží... Nevím, jestli mé rady jsou úplně správné, co se týče šelem, mám zkušenosti spíše s psovitýma všeho druhu, to samé kočkovité a pár medvědovitých a medvídkovitých... Nebo použít noviny. Nebít hlavně rukou.

také by mohlo stačit ji třeba jen chytit (samozřejmě aby neměla možnost kousnout) a vyzvednout do vzduchu. Účinkem je logicky to, že ztratí pevnou půdu pod nohama a tím i jistotu...

Já si myslím že občas i napadá..Děkujeme za rady..Určitě vyskoušíme..A funguje to na tu činčilku s tou klecí? ;) Děkuji moc!!

No on je naprdnutý, kouká na mě jako že mě příště sežere až ho pustím :D ale příště zase jen zlobí .. je to hlodavec, je mi jasné, že to jentak nepůjde, mám ho po někom, že ho vrátil do zverimexu. Ted na něj nemám tolik času kolik bych si přála, ale naposledy co byl po asi třech týdnech venku byl krotší. Řekla jsem mu, že může být zavřený klidně napořád :) ... Tak snad mé rady k něčemu budou, budu ráda, když budete psát jakékoli změny třeba i do vzkazů ;) Přeji hodně úspěchů a hodně nervů.

No jo no činčiláčci..Máme tak doma dvě..Určitě budeme od zítřka skoušet den co den..A snad to pomůže..Novinky budeme psát zde..Pevné Nervy potřebovat určitě budeme!!Založíme tu i její profil:Je barvy šampan a jmenuje se Hvězda

já kdysi měla dostat fretku a dostala jsem činčilku ... ta už bohužel dlouho nežije ... Ferdíka mám od srpna, ještě si na mě moc nezvykl, ale to bude dobré při dostatečné práci a pozornosti. Tak já sem budu koukat :) Činčiláci také vše koušou? Já mám okousaný dřevěný parapet, plastové opěrky židle ... to jsem skousla, ale jakmile se mi pustil do knížek, to bylo zle. Hlavně mě štve, jak se z něj všude sypou bobky z čunětě. Náš Boník pak chodí (pejsek shih-tzu) a žere to - další čuně :)

:D ano činčilky nám taky vše okusujou..Máme v chodbě okousané všechny rohy zdi..No vypadá to jako betonový úkryt!!Určitě..jak bude nějaká novinka budeme informovat!!Brácha jsi nejprve pořídil činčilku pak další a já chtěla fretku..Postupem času přibyly další dvě..Jsme jako malaá zoo!!5 koček,1 pejsek,2 andulky,6 křečků,2 činčilky,3 fretečky,1 želva a několim rybiček..dá se říct že jsme měli už vše :p :D

Předchozí příspěvky

«« «123456 » »»

Další příspěvky

Nový příspěvek

Chyba: Pro přidání tématu/příspěvku se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*