Moje Zvíře.cz
4413 uživatelů, 3473 profilů zvířátek
Zpět na výpis témat

jakou podestýlku pro křečka

Mám už třetího křečka, je to křeček syrský a je to kluk. Je mi jasné, že jsou kluci cítit trochu víc než samičky.Ale nevím jestli nebude lepší mu místo pilin dávat třeba stelivo pro kočky, které by mohlo líp pohlcovat pach, protože spotřeba pilin jinak je obrovská.Poraďte jestli už mátee někdo vyzkoušeno něco jiného než piliny. Moc děkuju :)

Já jsem křečkům dávala piliny - ty se mi osvědčily asi nejvíc, ale zkoušela jsem i hobliny a takový granule (teď ale úplně přesně nevím jestli to nebyla taky podestýlka pro kočky).

Pavlína: Já jsem našla na internetu nějakej jemnej granulát či co, kterej neutralizuje ty pachy a dává se ho slabá vrstvička pod piliny, tak to možná zkusím, protože ten můj křeččí kluk je fakt hodně cítit. :)

já dávám křečkovi hobliny a slámu

Hobliny jsou obecně ta nejhorší podestýlka, která existuje. Nepohlcuje pachy, moč, práší a to vše je skvělým útočištěm pro různé roztoče. Je také nejlevnější a tím pádem nejdostupnější, proto se stále používá. Osobně doporučuji kukuřičnou podestýlku nebo ještě lépe - nejlepší ASAN, ekologický produkt tvoření ze zbytků při výrobě dámských a dětských hygienických potřeb, jeho vlastnosti nemají mezi podestýlkami konkurenci.

nikdy se mi nestalo že by v tom byly roztoči..nebo neco podobnýho.pokud podestílku včasně vyměníš tak nic takovýho nehrozí....navíc se do toho křeček dobře zavrtá.

Terezka0000: Jsou tam, tomu nezabráníš. Ale těžko je uvidíš, protože roztoči jsou vidět pouze pod mikroskopem :D Žádná včasná výměna tomu nezamezí. Zavrtat se může i do jiného typu podestýlky.

jo to jo ale ty sou všude i v asanu....já myslela náký který poškozujou třeba zvíře...A jak sou ty podestýlky takový ty válečky tak mi to přijde tvrdý a velký pro keča ale zase to dobře pohlcuje pachy

přesně...hobliny i piliny sice pach nepohlcujou, ale zase je to měkkounký a pelíšek v pilinách je asi příjemnější...ta kukuřičná podestýlka je asi fajn, že pohlcuje ty pachy, ale chovatelka mi říkala, že křečkům vysušuje packy

nikdy se mi nestalo že by muj nákej křeček něco z toho měl

Předchozí příspěvky

«« «123456 » »»

Další příspěvky

Nový příspěvek

Chyba: Pro přidání tématu/příspěvku se musíš přihlásit!
Přidat smajlika:

*1* *2* *3* *4* *5*
*6* *7* *8* *9* *10*
*11* *12* *13* *14* *15*