jj to sem se koukala tady na spoustu profilů a má tu spoustu lidí falešný profili a píše že to a to zvíře je jeho.....a přitom sou to fotky stažený z internetu
Vypůjčené fotky
Mám takový pocit, že dost lidí si ani nepřečetlo pravidla webu co se týče vkládání cizích fotek. Docela mě to zklamalo, protože např. při náhodné prohlídce virtuálí stáje Ufonek jsem se setkala s několika vlastními fotografiemi se smyšleným textek o jejiž "vypůjčení" si dotyčná osoba ani nepožádala. Proč si dotyčný místo vymýšlení prostě nenapíše do své vizitky, že by si jednou chtěl pořídit to a to? Chápu, že je pro administrátory zdlouhavé a někdy prakticky nemožné vyseparovat vymyšlené profily od pravých, ale autoři by se měli taky zamyslet sami nad sebou, jak by se jim líbilo, kdyby jejich práci (fotografii) někdo vydával za vlastní. Sice malá a nepostižitelná, ale stále je to krádež.
Budu rád pokud na takové profily, ať už celé falešné nebo s kradenými fotkami, někdo upozorní. Klidně mi piště vzkazy s odkazy na profily, kde se Vám něco nezdá a nejlépe i s odkazem na původní zdroj fotek. Není možné profily kontrolovat jinak, než na základě náhodných tipů, za což předem děkuji.
Railbot: pokud vím tak tohle se týká hlavně profilů koní, protože "holčičky" co by si přáli mít koně si ho prostě vymyslí, no a s tím dohledáním původního zdroje fotek je to těžké, protože internet je narvaný obrovským kvantem fotografií a zdaleka ne všichni autoři používají podpis nebo iniciály, takže podezření je (fotka už se objevila na netu, jedna fotka která vypadá vyloženě profi a žádné další, zjednodušené informace o profilu, atd.), ale je těžko prokazatelné
Jin-ko: jasně, rozumím. Ale podezření nestačí, kvůli tomu se mazat profily nedají. Ale neviděl bych to nijak tragicky, ty falešné profily tvoří jen zanedbatelný počet lidí, právě většinou malé holky, které z toho ještě nemají rozum. Dá se to překousnout
tak jen při zběžné prohlídce, fake je stopro profil jarma (všechny tři dolní fotky jsou stažené z netu autor bude myslím pan Miček), Sněženka (fotka se v googlu objevila na první straně při zadání slova hříbě a pochází ze stránky, která nemá vypsané autory ani copyright), Dafne (stejná "majitelka" podezřelá data narození), Beuty (to už je opravdu hodně slabej profil) a sancho (tam je profi fotka z netu)
Railbot: njn ale po tom co sem viděla na ufonku mi to docela leze krkem
Railbot: dík, teď už má dušička pokoj a budu dávat pozor
myslím že už ty podvodníci v nějaký diskuzi byly jmenovaní ale už nevím v který